Wolfheze bestaat alweer 50 jaar!

TV De Slenk bestaat alweer 50 jaar!

WOLFHEZE Aan de Duitsekampweg in Wolfheze is de schemering op deze woensdagavond al ingetreden, maar er zijn ook letterlijk nog de nodige lichtpuntjes. Enerzijds de verlichting boven de tennisbanen van Tennisvereniging De Slenk, anderzijds ‘de sfeerverlichting’ in het clubhuis. Evenals op de verlichte banen waar ontspannen, maar bij vlagen zeker ook fanatieke dubbelpartijtjes worden gespeeld is er ook binnen volop activiteit. Daar is het bestuur, samen met de jubileumcommissie druk in overleg om de laatste hand te leggen aan het jubileumprogramma, want op 19 november start het zeer uitgebreide jubileumjaar. De vereniging bestaat op die dag namelijk alweer 50 jaar.
‘Wij zijn een club van: Geen Gedoe’

Dick Martens

,,Inderdaad, alweer”, bevestigt voorzitter Chris van Maanen. ,,De tijd gaat snel en de ontwikkelingen bij ons als club ook. Het gaat echt geweldig, we zitten alweer heel dicht tegen de 200 leden aan, dat is natuurlijk mooi. Maar wij als club kijken ook naar de hoeveelheid activiteiten, we zijn wat dat betreft heel actief. Zo organiseerden we voor onze jeugdleden, dat zijn er ook alweer 30, de voorjaarscompetitie, een tennis clinic, het ouder-kind toernooi en nog een kerstclinic. Voor de senioren uiteraard ook de voorjaarscompetitie, de Zomer Challenge en straks weer de najaarscompetitie waar we met maar liefst 14 teams actief zullen zijn. Ook hadden we hier ons eigen Dubbel-toernooi en toch wel het hoogtepunt van het seizoen: ‘Kleintje Wimbledon’. Op de zaterdag van de echte Wimbledon organiseerden wij een gezellige tennismiddag met elkaar, waarbij de zelfgebakken scones, de witte tenniskleding en de verse aardbeien met slagroom niet ontbraken. Bijzonder is ook wel, dat onze tennisleraar niet minder dan 18 uur per week lesgeeft. Dat totaalplaatje maakt niet alleen mij als voorzitter blij, trots en enthousiast, maar ook de leden, die er dan weer voor zorgen, dat meer mensen hier komen tennissen, zelfs een eigen team gaan samenstellen en dan ook vaak weer vrijwilligerstaken op zich nemen. Een geweldige ontwikkeling.” Ook sportief zijn er mooie ontwikkelingen met kampioenschappen voor zowel het eerste vrouwen en mannenteam. ,,Natuurlijk leuk en bijzonder, maar niet meer dan dat. Wat dat betreft zijn wij een club van: Geen gedoe!”

En nu gaat de focus ook richting het 50-jarig jubileum van de club. ,,Op 19 november, de dag van de oprichting starten de festiviteiten met een jaren 70-feest, als terugblik. We hebben alle leden en oud-leden zoveel mogelijk persoonlijk benaderd en verwachten rond de 300-350 mensen. We gaan echt uitpakken met een kindermiddag, een barbecue en een feestavond met livemuziek”, legt Gerrit-Jan van der Weerd, voorzitter van de jubileumcommissie, uit. ,,Het is de opmaat van ‘een feest- en jubileumjaar’, dat we volgend jaar november ook weer groots zullen afsluiten. Dat verdient de club, die ook getypeerd kan worden als één grote familie. En ook niet onbelangrijk, wij zijn schuldenvrij. Nog wensen? Zeker! We willen graag een padelbaan aanleggen. Dat moet gaan lukken.” Als er leden of oud-leden zijn die geen uitnodiging hebben ontvangen voor het feest, dan kunnen zij zich alsnog aanmelden via: jubileum50@tvdeslenk.nl“.